Certificatele digitale UE privind COVID

Certificatele digitale UE privind COVID

Potrivit STS România, testarea de interconectare realizată de Serviciul de Telecomunicații Speciale(STS) cu grupul tehnic de lucru de la nivel european s-a realizat cu succes. Sistemul informatic aflat în dezvoltare la STS facilitează generarea certificatelor digitale UE privind COVID, transmiterea elementelor de siguranță care permit verificarea,centralizarea acestora în gateway-ul european și validarea codurilor QR de către celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Certificatul digital UE conține date de identificare esențiale – numele și prenumele,data nașterii, statul membru emitent, date medicale privind categoria pentru care se emite documentul, precum și un identificator unic al certificatului.

Certificatele vor fi emise în format digital, cu posibilitatea de a fi afișate pesmartphone, însă vor putea fi prezentate și în formă tipărită.

Acestea vor include un cod QR care va conține o semnătură digitală, astfel încât, la citirea acestuia, să poată fi verificată autenticitatea, integritatea și validitatea documentului.

Semnătura digitală aparține emitentului, astfel încât cetățenii nu vor avea nevoie de o semnătură digitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *