CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI

CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI

 Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara, au documentat activitatea infracțională a unor persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive și șantaj.

Din cercetări a reieșit că, în luna ianuarie 2023, două dintre persoanele cercetate și a altă  persoană ar fi constituit, pe baza relațiilor de rudenie, un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat alte patru persoane (care se sustrag urmăririi penale), scopul fiind săvârșirirea infracțiunilor menționate anterior.

Membrii grupului infracțional, sub coordonarea uneia dintre persoanele cercetate, și având sarcini stabilite de aceasta, ar fi acționat pe două paliere distincte, unul de procurare și transport, având în subsidiar vânzarea, iar cel de-al doilea de distribuție, în special în zona unităților de învâțământ.

Din  probele administrate în cauză a rezultat că persoanele cercetate, în mod repetat, ar fi comercializat, atât în zona unui club din municipiul Petroșani, cât și în cadrul unor evenimente private, droguri de risc (canabis și rezină de canabis), droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut drept cristal, ecstasy și cocaină), precum și substanțe psihoactive (2-MMC), cu sume cuprinse între 100 și 500 de lei pentru o doză.

Printre cumpărători ar fi fost și minori, unii dintre aceștia fiind folosiți la vânzarea drogurilor, în schimbul unor cantități pentru consum propriu.

De asemenea, cu privire la unul dintre cercetați s-a reținut faptul că ar fi vândut unei minore o cantitate de cristal, pe datorie, după care i-ar fi cerut să-i achite zilnic sume de bani, cu titlul de dobândă, amenințând-o că în caz contrar că va avea de suferit, atât ea, cât și membrii familiei sale. 

La data de 18 februarie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus reținerea a 4 persoane, pentru 24 de ore.

La acceași dată, au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară. în județul Hunedoara, fiind descoperite și ridicate cantități de droguri de risc (canabis), porționate și ambalate,  droguri de mare risc (cristal),  telefoane mobile, grindere, cântare electronice, obiecte purtătoare de urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

Astfel, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *