CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI

CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI

La data de 14.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, cetățeni străini, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată.
S-a reținut faptul că, pe parcursul unui festival de muzică organizat pe raza județului Caraș-Severin, inculpații au comercializat, în mod repetat, doze-timbru LSD.
De asemenea, în data de 14.08.2023, în autoturismele celor doi inculpați au fost găsite și ridicate 188 de timbre LSD, aproximativ 7 grame ketamină, 10 grame canabis și sumele de 2.450 euro și 7000 lei.

La data de 15.08.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul Antidrog.
La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Glad Voievod” Timișoara.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *