Bunuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare de peste 6.000.000 lei, confiscate la frontiera cu Bulgaria

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare de peste 6.000.000 lei, confiscate la frontiera cu Bulgaria

În data de 01.08.2023, în jurul orei 08.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară, doi cetățeni români, care conduceau două ansambluri rutiere înmatriculate în România și transportau diverse bunuri în regim de coletărie, pe ruta Bulgaria-România-Germania.

Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, colegii noștri au descoperit, în compartimentele de marfă, mai multe colete  în care se aflau ambalate 8.682 articole vestimentare, încălțăminte și marochinărie, inscripționate cu diverse mărci protejate, despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute.

În aceeaşi zi, în jurul orei 15.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autocamion, un cetățean turc, în vârstă de 41 de ani. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, rulouri textile din Turcia către Polonia.

În fapt, în data de 27.07.2023, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din Polonia.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau aproximativ 500 de ceasuri smart watch, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocar ce face curse regulate pe ruta Turcia – România.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele a două persoane, cetățeni români, 95 articole vestimentare și 150 de parfumuri, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Persoanele în cauză au precizat că au achiziţionat articolele din Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *