Braziliana reținuta pe Aeroportul International Henri Coandă, pentru trafic de droguri

Braziliana reținuta pe Aeroportul International Henri Coandă, pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală – Secția de Combatere a Traficului de Droguri, au desfășurat activități procedurale, într-o cauză privind combaterea traficului internațional de cocaină.

Din cercetări a reieșit că, în ziua de 14 februarie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Punctului Poliției de Frontieră „Henry Coandă” au oprit, pentru control, pe Aeroportul Otopeni, o femeie, în vârstă de 47 de ani, de cetățenie braziliană, după ce călătorise pe ruta Sao Paolo – Zurich –  București.

În urma examinării acesteia cu aparatul cu raze X, s-a constatat că, în interiorul abdomenului, avea corpuri străine, fapt pentru care s-a dispus, de către procurorul de caz, efectuarea unei examinări fizice la un spital din București.

După internare și aplicarea procedurilor medicale, au fost indisponibilizate 30 de capsule, cu pastă de cocaină, în greutate totală de aproximativ 1 kilogram.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, 2 telefoane mobile, 2 cartele sim, 500 de euro și 300 de dolari.

După audiere, în seara de 17 februarie a.c., procurorul de caz a dispus reținerea și formularea propunerii de arestare preventivă, pentru trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.

Persoana bănuită a fost introdusă în arestul central al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

În astfel de cazuri, există pericolul spargerii capsulelor, caz în care, dacă nu se intervine medical de urgență, există pericolul decesului.

În cauză, cercetările sunt continuate.

Sursa. politiaromana.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.