Autovehicul de lux indisponibilizat în Portul Constanţa

Autovehicul de lux indisponibilizat în Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud efectuează cercetări sub aspectul prezentării de acte nereale la autoritatea vamală, faţă de un cetăţean român care intenţiona să introducă in ţară, prin Portul Constanţa, un autoturism de lux pentru care există suspiciuni ca este subevaluat.

În data de 09.12.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă,  aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța Sud Agigea, au participat, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, la efectuarea controlului fizic asupra unui container, sosit din Emiratele Arabe Unite, ce avea ca destinatar un cetățean român. Conform documentelor de însoţire, în container era încărcat un autoturism cu o valoare totală declarată de 10.000 euro.

În urma verificărilor preliminare asupra documentelor însoţitoare şi a autoturismului de lux, autorităţile de control au avut suspiciuni că acestea sunt subevaluate comparativ cu valoarea de comercializare pe piaţa de profil.

Pe cale de consecinţă, autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea cazului, iar în cauză se derulează cercetări pentru prezentarea de acte nereale la autoritatea vamala, urmând ca la finalizarea cazului să fie dispuse măsurile legale.

VIDEO
autovehicul-de-lux-indisponibilizat-in-portul-constan–a.mp4

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/garda-de-coasta/i-autovehicul-de-lux-indisponibilizat-in-portul-constanta-26842.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.