ARESTAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISC

ARESTAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISC

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, au documentat activitatea infracțională a 4 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc în formă continuată, trafic de droguri de risc, respectiv trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

Video – https://youtu.be/hNltdW5vPnI

În sarcina primului bănuit s-a reținut că, pe parcursul anului 2023, ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) și de mare risc (ecstasy).

Cel de-al doilea bănuit, a fost prins în flagrant delict, la data de 2 noiembrie 2023, într-o comună din județul Iași, în timp ce ar fi comercializat peste 55 de grame de canabis.

Cu privire la ceilalți doi, din cercetări a rezultat că, pe parcursul anului 2023, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, la diferite intervale de timp, ar fi vândut diferite cantități de 3-CMC, droguri de mare risc, cunoscut sub denumirea generică de cristal.

Din probele administrate în cursul urmăririi penale, a rezultat că bănuiții ar fi comercializat drogurile de risc și mare risc inclusiv către consumatori minori, elevi ai unor licee, din municipiul Iași, interacțiunile între dealeri și clienți realizându-se față în față, preponderent pe parcursul unor evenimente private (petreceri).

La data de 2 noiembrie a.c., au fost efectuate 8 percheziții domiciliare, fiind descoperite și ridicate 274 de comprimate de ecstasy, 52 de grame de amfetamină, 17 grame 4-CMC, 97,2 grame de canabis și 85 de grame de hașiș.

De asemenea, au fost descoperite și ridicate mai multe cântare electronice de mare precizie, telefoane mobile, sume de bani, precum și alte mijloace de probă.

La data de 3 noiembrie a.c., procurorul de caz a dispus reținerea față de 4 persoane, pentru 24 de ore.

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus arestarea preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *