Activități pe linie rutieră, pentru prevenirea accidentelor de circulație

Activități pe linie rutieră, pentru prevenirea accidentelor de circulație

Potrivit informaților transmise prin comunicat de IPJ Cluj, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Cluj, vor intensifica activitățile desfășurate pe linie rutieră, în vederea prevenirii accidentelor de circulație.

La nivelul județului Cluj, în prima parte a anului, s-au produs un număr de 104 accidente de circulație, observându-se o scădere față ce aceeași perioadă a anului trecut, când au fost înregistrate 179 de accidente.

Din cele 104 evenimente produse, a rezultat decesul unui număr de 28 de persoane și rănirea gravă a altor 87 de persoane.

Cifrele arată o ușoară scădere în comparație cu anii precedenți.

În anul 2020, au decedat 29 de persoane, iar alte 176 au fost transportate la unități medicale înstare gravă.

În județul nostru, principalele cauze generatoare de accidente rutiere sunt viteza neadaptată la condițiile de drum și cea neregulamentară, urmate de indisciplină pietonilor și neacordarea de prioritate altor vehicule.

Pe de altă parte, majoritatea accidentelor de circulație din județ sunt produse pe drumuri naționale și județene, în afara localităților.

Municipiul cu cel mai mare număr de accidente de circulație este Cluj-Napoca, având un număr de 32 de accidente cu victime de la începutul acestui an, soldate cu decesul a 5 persoane și rănirea gravă a 27 de persoane.

Numărul de decese înregistrate este superior pe drumurile din zona orașului Huedin, unde în urma producerii a 13 accidente de circulație a rezultat decesul a 9 persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.