ACȚIUNI ÎN ZONA AEROPORTURILOR, PENTRU VERIFICAREA TRANSPORTULUI DE PERSOANE

ACȚIUNI ÎN ZONA AEROPORTURILOR, PENTRU VERIFICAREA TRANSPORTULUI DE PERSOANE

Potrivit comunicatului de presă transmis de către Poliția Română, la data de 23 august a.c., polițiștii din cadrul Direcției de Poliție Transporturi au organizat o acțiune de control, pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul transportului rutier, în regim de taxi și în regim de închiriere, precum și a respectării prevederilor Legii nr. 55/2020.

Activitățile derulate pe parcursul acțiunii au avut ca obiective eliminarea pirateriei şi verificarea activităţii taximetriştilor autorizaţi, respectarea normelor legale care reglementează activitatea de transport persoane și diminuarea concurenţei neloiale, verificarea stării tehnice a autoturismelor și a aparatelor de taxat.

Totodată, a fost verificat modul de respectare a normelor în vigoare, în scopul prevenirii/limitării răspândirii noului coronaravirus SARS-CoV-2, precum și modul de purtare a măștii de protecție în mijloacele de transport în comun.

Au fost verificate 248 de autovehicule, legitimate 441 de persoane, iar, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 100 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 25.000 de lei.

9 dintre sancțiunile contravenționale aplicate au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare, 83 pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice, 7 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 și 1 la alte acte normative.

De asemenea, în cadrul acțiunii, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *