ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI, PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI, PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

Potrivit datelor transmise prin comunicatul de presă transmis de Poliția Română, prin structurile de poliție rutieră și de ordine publică au continuat, intensiv, în toată țara, acțiunile  pentru creșterea gradului de disciplină în trafic și pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave.

Acțiunile au vizat reducerea riscului rutier și impunerea unui climat de siguranță și disciplină în rândul tuturor participanților la trafic, prin identificarea conducătorilor auto, a bicicliștilor, pietonilor și căruțașilor care nu respectă normele rutiere, dar și depistarea conducătorilor de autovehicule, aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

ARAD

Acțiune pe autostradă: Polițiști Biroului Poliția Autostrada A1 Deva – Nădlac, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier desfășoară, în această perioadă, mai multe acțiuni pe tronsonul Deva – Nădlac al autostrăzii A1.


Acțiunea are ca scop verificarea documentelor de transport/persoane, verificarea respectării timpilor de odihnă, starea tehnică a autovehiculelor.


În urma activităților desfășurate în prima parte a zilei, au fost aplicate 79 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei, dintre care 18 pentru depășirea vitezei legale, 24 pentru defecțiuni constatate la autovehicule, 6 pentru lipsa luminilor de întâlnire, 3 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 7 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, 2 pentru refuzul controlului tehnic și celelalte pentru alte abateri.

Au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.
Conducătorilor vehiculelor le-a fost recomandat să evite circulația în perioada de caniculă (10.00-18.00), să se informeze cu privire la condițiile meteo-rutiere ale traseului până la destinație și să facă repaus când se simt obosiți.


De asemenea, li s-a pus în vedere că este INTERZISĂ deplasarea, staționarea și oprirea pe banda de urgență, cu excepția urgențelor medicale sau a defecțiunilor tehnice; atunci când un polițist indică acest lucru sau când lucrările aflate în desfășurarea impun devierea traficului pe banda de urgență.

DÂMBOVIȚA

Pe parcursul zilei de ieri, polițiștii de la rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub coordonarea Direcției Rutiere și în colaborare cu efective de la Inspectoratele Județene de Poliție Prahova și Argeș, au acționat în județ. În cadrul activității, polițiștii au aplicat 384 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 168.640 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 378 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulați pe drumurile publice, dintre care 197 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 94 pentru neportul centurii de siguranță.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 34 de permise de conducere, au retras 13 certificate de înmatriculare, un set de plăcuțe cu număr de înmatriculare și au dispus suspendarea dreptului de utilizarea în cazul unui vehicul.

Permisele de conducere au fost reținute pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h (26), depășirea neregulamentară (6) și nerespectarea dispozițiilor polițistului rutier (1).

Exemplu: Infracțiune la regimul rutier – La data de 3 august a.c., în jurul orei 23.51, polițiștii de la rutieră au oprit, pe drumul național 72, în localitatea Viișoara, un bărbat de 35 de ani, din localitatea Ungureni, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 107 km/h.

Întrucât exista suspiciunea că bărbatul s-ar afla sub influența unor substanțe psihoactive, acesta a fost condus la spital pentru prelevarea unor mostre biologice, rezultatul preliminar fiind pozitiv.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută de art. 336 din Codul Penal.

TELEORMAN   

Polițiștii teleormăneni, în colaborare cu polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt și Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au desfășurat o acțiune cu efective mărite, în județul Teleorman, în sistem integrat.

Astfel, în urma acțiunii desfășurate de către polițiști, au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier, aplicate 231 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 42.000 de lei, reținute 13 permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru viteză, respectiv 102 sancțiuni și 33 pentru pietoni. Dintre cele 13 permise de conducere reținute, două au fost pentru consum de alcool și trei pentru viteză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *