ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA TRANSPORTURILOR FEROVIARE

ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA TRANSPORTURILOR FEROVIARE

Potrivit datelor transmise de Politia Romana, la data de 17 mai 2023, polițiștii de la transporturi, împreună cu angajații feroviari, au acționat pentru eliminarea riscurilor privind sustragerile de componente de la infrastructura feroviară, fiind efectuate 127 de controale la societăți comerciale, care au ca obiect de activitate colectarea de deșeuri de metale feroase și neferoase. 

În urma activităților, au fost descoperite unele deficiențe privind infrastructura feroviară, care au făcut obiectul a 14 informări, pentru a fi luate măsuri de prevenire a furturilor.

De asemenea, au fost controlate 69 de firme de pază, care asigură securitatea în sistemul transporturilor feroviare și efectuate 78 de instruiri ale personalului feroviar.

Totodată, pe durata acțiunii, polițiștii au legitimat 1.442 de persoane, au constatat 4 infracțiuni, au aplicat 245 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 85.995 de lei și au indisponibilizat 315 kilograme de material feros.

Exemplu:

La data de 17 mai a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Vâlcea au efectuat un control, la o societate ce are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor feroase și neferoase, din localitatea Copăceni, județul Vâlcea.

În urma controlului, s-a constatat faptul că, pentru 315 kilograme de materiale feroase, nu există întocmite documente justificative.

S-a luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă, de 30.000 de lei, iar cantitatea de materiale feroase a fost confiscată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *