ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA COMUNITĂȚII

ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA COMUNITĂȚII

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii municipiului Dej, alături de cei ai Secției 5 Poliție Rurală au organizat activități menite să crească gradul de siguranță publică și cel rutier din municipiu și localitățile arondate.

În perioada 16-18 februarie a.c., în cadrul controalelor efectuate de polițiști, sprijiniți de jandarmi, au fost legitimate peste 150 de persoane și controlate în trafic 118 autovehicule.

În acest context, în urma abaterilor constatate au fost aplicate 77 de sancțiuni contravenționale, 73 dintre acestea pentru nerespectarea normelor rutiere.

De asemenea, au fost reținute 9 permise de conducere, dintre care 6 pentru viteză excesivă.

Totodată, la data de 16 februarie, în jurul orei 17.40, polițiștii Biroului Rutier au depistat un conducător auto de 59 de ani, din județul Sălaj, care se deplasa cu un autovehicul pe strada Șomcutului, din municipiul Dej, aflându-se sub influența alcoolului.

Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În baza rezultatului alcoolscopic, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice la o unitate medicală, necesare stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *