ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI

Potrivit comunicatului transmis de către IPJ Cluj, la data de 10,07,2021, între orele 16,00-20,00, au avut loc acțiuni ale Polițiștilor Rutieri, pe zona de acțiune Observatorului-Calea Turzii, cu scopul prevenirii accidentelor de circulație ale căror cauze principale sunt nerespectarea regimului legal de viteză și consumul de alcool.

La data de 10 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca au desfășurat o acțiune punctuală, cu scopul prevenirii accidentelor de circulație ale căror cauze principale sunt nerespectarea regimului legal de viteză și consumul de alcool .

Acțiunea s-a desfășurat în intervalul orar 16.00-20.00, fiind instituite filtre rutiere pe principalele artere din municipiu, pe străzi precum Observatorului sau Calea Turzii.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost depistați 22 de conducători auto care nu respectau normele de circulație prevăzute de OUG195/2002R.

Dintre aceștia, 19 au fost depistați în timp ce rulau cu viteză peste limita legală, iar alți doi, fără a purta centură de siguranță.

Totodată, în cadrul acțiunii, conducătorii auto opriți pentru control, au fost testați cu aparatul etilotest, însă fără a fi constatate nereguli.

Polițiștii rutieri vă recomandă:

-Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană

-Pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

-Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre.

-Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.

-Nu consumați băuturi alcoolice înainte de a vă urca la volan!

-Reamintim: conducerea unui vehicul având o îmbibație alcoolică în sânge de peste 0,8 g/l este considerată infracţiune.

Sub această valoare, fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *