Acțiune a polițiștilor la nivel national, pentru siguranța rutieră

Acțiune a polițiștilor la nivel national, pentru siguranța rutieră

Potrivit informaților transmise prin comunicat de Politia Romana, în această dimineață, polițiști din toată țara desfășoară o acțiune pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Se acționează pe principalele căi rutiere de intrare/ieșire din localități, zonele pretabile de manifestare a comportamentului agresiv în trafic și punctele cu risc rutier.

În perioada 2 – 4 aprilie 2022, în urma acțiunilor derulate de polițiști pentru reducerea riscului rutier, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 2.953 de sancțiuni, pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 45 de sancțiuni aplicate bicicliștilor, respectiv 34 pietonilor.

Exemple:

1. La data de 3 aprilie 2022, un bărbat a fost depistat în trafic, pe autostrada A2 București-Constanța, conducând un autovehicul, cu 250 km/h. Conducătorului auto i-a fost suspendat dreptul de a conduce, pentru 120 de zile.

2. La data de 4 aprilie 2022, un bărbat a fost depistat, care conducea un autoturism, în parcarea unui complex comercial, în programul de funcționare cu publicul și care a efectuat manevre intenţionate de derapaj controlat al vehiculului, în vederea rotirii acestuia.

A fost sancționat cu amendă, în valoare de 2.755 de lei și reținerea permisului de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce, pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.