ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR GHERLENI

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR GHERLENI

În perioada 19 -21 februarie a.c.,poliţiştii rutieri şi de ordine pulbică din cadrul Poliţiei municipiului Gherla, împreună cu cei ai Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au desfăşurat o acţiune cu scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea riscului rutier, dar şi pentru impunerea respectării legislaţiei în vigoare în contextul stării de alertă.

În cadrul acţiunii, au fost legitimate peste 230 de persoane şi au fost controlate 120 de vehicule.

Totodată, au fost verificaţi 22 de operatori economici cu privire la respectarea măsurilor instituite în această perioadă.

Abaterile constatate au impus aplicarea unui număr de 60 de sancţiuni contravenţionale.

Astfel, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 12 persoane au fost sancţionate contravenţional, în conformitate cu Legea 61/1991R.

Pe linie rutieră, poliţişti au aplicat 34 de sancţiuni contravenţionale conform OUG 195/2002R, fiind reţinute 9 permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.

Pentru nerespectarea prevederilor legale prevăzute de Legea 55/2020, au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, cu ocazia activităților desfășurate la data de 20 februarie a.c., au fost verificate 6 unități de alimentație publică de pe raza de competență.

Astfel, în baza verificărilor, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în incinta unui local public din municipiul Gherla are loc un eveniment privat la care participă mai multe persoane.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, constatând că în interiorul locației se află un număr de aproximativ 20 de persoane care participau la un eveniment .

Organizatorul evenimentului a fost identificat, fiind sancționat în conformitate cu Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.