A inceput construcția unui pod provizoriu în localitatea Mica

A inceput construcția unui pod provizoriu în localitatea Mica

Consiliul Județean Cluj a demarat construcția unui pod provizoriu peste pârâul Bandău, pe drumul județean DJ 172F, la km 13+150, în localitatea Mica.

La propunerea experților, forul administrativ județean a decis demolarea vechiului pod situat pe acest drum județean și construirea unuia nou, pe același amplasament.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Dorim ca în cel mai scurt timp, după finalizarea podului provizoriu, să demarăm construcția noului pod care va asigura o circulație fluidă, în condiții de siguranță.”

Podul provizoriu va avea o lungime de 18,4 metri și va dispune de o singură bandă de circulație cu o lățime de 3,5 metri și un trotuar pietonal cu o lățime de 1,5 metri.

Traficul rutier se va desfășura alternativ pe cele două sensuri de circulație, accesul pe pod fiind coordonat cu semafoare instalate la ambele capete ale podului.

De asemenea, podul provizoriu va fi prevăzut cu parapete de protecție în lungime de 25 de metri pe ambele părți ale podului și de mână curentă pe partea cu trotuarul pietonal.

Necesitatea reconstruirii complete a noului pod a fost determinată de starea avansată de degradare în care acesta se afla.

Valoarea estimată a contractului este de 2.341.000 de lei, finanțarea fiind asigurată din bugetul forului administrativ județean. Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 6 luni.