A curs cu amenzi la Elctric Castle în a doua zi, inclusiv dosare penale pentru consum de droguri

A curs cu amenzi la Elctric Castle în a doua zi, inclusiv dosare penale pentru consum de droguri

Potrivit unui comunicat de presă transmis de către Jandarmeria Cluj-Napoca, au fost întocmite peste 42 de dosare penale.

  • Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca care au acționat cu ocazia desfăşurării festivalului Electric Castle au constatat un număr de 22 infracțiuni care vizează încălcări ale Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și 3 sancțiuni contravenționale aplicate la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
  • Polițiștii au luat măsuri ferme pentru a menține un climat de siguranță atât în incinta festivalului, cât și în proximitatea acestuia.
  • Participanții la festival au fost întâmpinați de polițiști de prevenire cu recomandări, sfaturi și experimente menite să ajute la răspândirea gradului de conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe interzise și alcool.
  • Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au constatat 20 fapte penale care vizează încălcări ale Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
  • Pe linie contravențională, polițiștii au aplicat 22 sancțiuni contravenționale pentru încălcări ale legislaţiei rutiere în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002. De asemenea, ca măsuri complementare, au fost reținute 9 permise de conducere.
  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj a monitorizat tipurile de risc aflate în domeniul de competență pe timpul desfășurării
  • festivalului de muzică și a asigurat răspunsul operativ în cazul situațiilor de urgență.

Echipajele SMURD au acordat prim ajutor calificat pentru 76 de persoane, care au avut nevoie de asistenta medicală, nefiind nevoie transportul lor către o unitate medicală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *