Motocicletă incendiată de un bărbat cu probleme de sănătate mentala,  acesta fiind cunoscut cu antecedente de comportament

Motocicletă incendiată de un bărbat cu probleme de sănătate mentala, acesta fiind cunoscut cu antecedente de comportament

Într-o zi de duminică dimineața o persoană este contactată de Poliția din Grigorescu, legat de distrugerea unei motociclete, care acesta a fost incedindită de un om cu probleme de sănătate mentală.  Acest bărbat nu este la prima abatere, acesta fiind cunoscut cu antecedente de vandalism pe stradă, cât și ieșiri de comportament. Din păcate acesta având probleme psihice, este dus la psihiatrie ori de câte ori  iși iese din fire.

 

 

 

Probleba acestor oameni cu probleme de comportament si cu probleme de sănătate mentală este cunoscută în Cluj-Napoca, pentru că oameni de genul acesta îi întâlnim cât mai des printre noi. În aceste situații unde ne putem adresa? Când vedem că autoritățile sunt neputincioase la genul acesta de probleme. Nu avem centre specializate pentru acest timp de probleme, sau dacă sunt aceștia mai mult după câteva zile sunt lăsați în libertate, deoarece legislația care o avem nu permite tratarea lor până la însănătoșirea lor.

Duminica dimineata am fost contactat de Politia Grigorescu sa fiu anuntat ca un om cu probleme psihice a incendiant motocicleta si a facut mai multe acte de vandalism in pe strada Donath in zona Coloane. Acest om a avut antecedente destule. Saptamana trecuta aparent a rupt toate cosurile de gunoi de pe Dorobantilor si a amentitat o persoana in bus cu un topor. A fost dus la Psihiatrie si tinut pentru cateva zile dupa care i-au dat drumul ca e “apt pentru societate”. Dupa asta si-a gasit drumul pe Donath, unde a vazut motorul meu acoperit cu husa si i-a dat foc cu o constructie facuta din plastic si chibrituri.

Pe langa asta, a continuat sa taie cauciucurile la aprox 30- de masini din zona. Politia l-a gasit pe Iancu de Hunedoara cu un bolovan in mana. Cand s-au apropiat de el a aruncat cu bolovanul in masina politiei. Politia nu e foarte de ajutor spunand ca ei au facut ce trebuiau sa faca si l-au dus la Psihiatrie. Aparent duminica, cei de la psihiatrie au spus ca omul e perfect in regula cand l-au adus si nu au ce sa faca cu el acolo. Dupa ce a inceput sa urle prin spital si-au schimbat parerea. Ma sperie faptul ca probabil singurul moment in care se face ceva in situatii de genul e cand cineva va fi vatamat. Nu am o problema sau o suparare cu faptasul.

E un om care trece prin niste lucruri dificile. Problema mea e legata de faptul ca e lasat liber pe strada unde e un pericol pentru restu si pentru el si nimanui nu-i pasa. Urmeaza sa adun mai multe informatii si in special sa ma interesez de ce se intampla la Psihiatrie si sa vad daca avem pe cine trage la rost. Daca sunteti sau stiti de victime ale actelor de mai sus va rog sa imi scrieti. Eventual impreuna, ne asculta cineva. Daca e de interes va tin la curent cu ce mai aflu sau ce se intampla. La final, un cel mai mare multumesc Comunitatea Moto Cluj – Asociația CMC .

Dupa ce au aflat de ce s-a intamplat, au discutat despre ideea de a pune mana de la mana sa ma ajute, mi-au trimis contacte de oameni cu care sa povestesc si inclusiv ajutor sa transport motorul si sa se verifice daunele de la cei de la SF Moto. Contactele si ajutorul de pana acum imi ajung. Va rog sa nu va faceti griji de costuri, ma descurc in timp cu ele. Sunteti toti geniali si va apreciez.

 

Sursa. David Lapsanschi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *